Tidningen

Vad handlar ÖlandsJournalen om

Ölandsjournalen speglar Öland på ett njutbart sätt

Vad handlar tidningen om

Vi skriver bl.a. om kultur runt om ön, olika teman inför varje nummer, vi har härliga kåserier, det presenteras goda recept med lokala råvaror. Ett kalendarium om vad som händer på ön, vi berättar om smultronställen runt om Öland om verkligen är värda besök. Massor med information om allt som kan vara värt att veta om vårt kära Öland.


Affärsidé

Ölandsjournalens affärsidé är att skapa en länk för information till alla hushåll och fritidshusägare på Öland, i båda kommunerna i en trevlig redaktionell miljö. Tidningen distribueras ut till alla hushåll på ön. Ölandsjournalen kommer i första hand ut med i samband med alla storhelger så att man kan planera i lugn och ro inför sin kommande helg på Öland.

Målgrupp

Tidningens målgrupp är i första hand samtliga fritidshusägare på Öland, ca 8000 (enligt BISNODE), samtliga villor, gårdar och hushåll ca 12200 (enl. SDR) Totalt distribueras c:a 25.000ex. Dessutom finns den att hitta på turiststationerna m.m.

Integritet och positiv anda

Vi är en partipolitiskt obunden tidning där journalistisk integritet och publicistisk moral samt etik är våra rättesnören.

Starkt team

Vi som producerar tidningen är rutinerade tidningsmakare med flera decenniers erfarenhet och dessutom bor vi på Öland och har därför stor kunskap om ön.

Ölandsjournalen speglar Öland på ett njutbart sätt som en sommarölänning känner igen i djupet av sitt hjärta.


Kanske är sommarölänning fel ord, det finns ju både vår, sommar, höst och vinterölänningar.


 

Copyright 2018 - ÖlandsJournalen